Swim for Charity 2023

Swim for Charity 2023

Voedselhulp in Tilburg en omgeving

Ook in Tilburg is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds vaker horen we dat mensen een maaltijd moeten overslaan omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen.

Dit mogen we niet laten gebeuren. Daarom biedt het Rode Kruis op steeds meer plekken voedselhulp, samen met lokale partners die de wijk goed kennen. Dit zijn kortlopende projecten, bedoeld om de grootste nood tegen te gaan.

We delen bijvoorbeeld ontbijttassen uit aan gezinnen die het niet meer redden. Daarnaast helpen we mensen die geen hulp vinden bij andere instanties. Omdat ze niet weten hoe, er geen recht op hebben, de stap niet durven zetten of omdat er een wachttijd is. Dit zijn bijvoorbeeld ouderen die niet mobiel genoeg zijn om een voedselpakket op te halen, mensen die op de wachtlijst staan van een hulpinstantie, gezinnen in armoede die een paar euro te veel verdienen om in aanmerking te komen voor voedselhulp of ongedocumenteerden.

Zelf de regie in handen

Hoe handig is het om brood te krijgen als je kind een glutenallergie heeft? En hoe fijn is het als iemand anders bepaalt wat er in jouw koelkast ligt?

Ook als je het zelf even niet redt, is het prettig om de regie te houden over wat je eet. Daarom delen we boodschappenkaarten uit. Dat zijn een soort tegoedkaarten waarmee mensen zelf kunnen kopen wat ze nodig hebben. Gewoon, in de supermarkt.

Elke donatie is welkom!

Van grote tot kleinen bedragen zijn welkom! Om een indicatie te geven wat de kosten zijn om iemand te helpen in nood hebben we een klein overzicht gemaakt.

Voor €17,50 kan iemand zeven warme maaltijden maken.

8
26/04/2023
19:11

Anoniem

Bekijk alle