Voedselhulp in het district

Ook in Nederland is een maaltijd niet vanzelfsprekend 

Bij het woord ‘voedselhulp’ denk je misschien aan zakken rijst en bonen die worden uitgedeeld in een ver land. Maar ook in Nederland is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom biedt het Rode Kruis ook in Nederland voedselhulp. We delen in samenwerking met lokale partners onder andere boodschappenkaarten uit. Alleen al in 2022 deelden we 190.000 boodschappenkaarten uit aan mensen in nood. Ook nemen we deel aan het initiatief “Ontbijt op school” en “Dikke Mik”.  

Helpen bij de grootste nood 

Het Rode Kruis biedt alleen tijdelijke noodhulp. Omdat we geen lange termijn voedselhulp kunnen bieden, is het extra belangrijk dat mensen de weg naar passende hulpverlening vinden. We willen daar graag meer aandacht aan besteden. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen over te dragen aan de Voedselbank en / of andere hulpverlening, waar ze terecht kunnen voor hun onderliggende problemen.   

Zoals u weet heeft het Rode Kruis geen eigen geld, maar krijgen wij geld van o.a. de overheid, bedrijven, fondsen en particulieren. Daarom vragen wij uw hulp om dit project te kunnen voortzetten. 

8
26/04/2023
19:11
Bekijk alle